Volg ons:
Categorie├źn

Fender Paramount Deluxe

Fender Paramount PM-1 Deluxe Dreadnought Vintage Sunburst

Algemeen

Fender weet als geen ander dat een groot deel van de klank van een akoestische gitaar afhangt van bepaalde onderdelen, zoals de houtsoort, de brug en topkam en de voorversterker. Daarom zijn juist dit de speerpunten van de Paramount-serie. Deze PM-1 Deluxe is een dreadnought uitgevoerd in een traditionele Vintage Sunburst. Met een constructie uit massief sparrenhout en palissander (rosewood), kunt u rekenen op een warme klank met voldoende helderheid. Hier draagt ook de chique ebbenhouten toets aan bij, die tevens mooi aansluit bij de zwarte kop met jaren 40 Fender-logo.

PM-1 Deluxe Dreadnought

Fender is trots op de rijke geschiedenis van het merk. Daarom bevat de PM-1 een mix van herkenbare Fender-ontwerpelementen. Zo springen de positiemarkeringen direct in het oog. Deze zogenaamde Concert Tone inlays zijn gemaakt van parelmoer en abalone. Ook het schaakbord-motief van de klankgatrozet en de purfling komen rechtstreeks uit de jaren 60. Het ontwerp van de kop en de brug zijn afkomstig uit de seventies. Overigens is de palissander brug voorzien van een gecompenseerde zadel van been voor een verbeterde intonatie.

Fender Paramount: podium

 

Paramount is een naam met een rijke historie, die onder andere wordt geassocieerd het befaamde theater in Seattle en het Amerikaanse platenlabel. Fender heeft zich daarom ten doel gesteld om de best mogelijke houtsoorten en onderdelen te selecteren binnen deze prijsklasse. Voor de all-solid constructie zijn speciale toonhoutsoorten geselecteerd, waardoor deze elektrisch-akoestische westerngitaren een rijke klank krijgen. Inclusief luchtbevochtiger en luxe koffer om de gitaar in optimale conditie te houden.

€ 865,00  € 818,00
Geen afbeelding beschikbaar.